Hoe ziet het designproces eruit?

Zo verloopt het proces:

 

Standaardtruitjes uit de sportwinkels beu? Bij FIELD laat je jouw eigen sportshirt ontwerpen. Maar hoe werkt dat proces precies? En wat zijn de voordelen? We gaan dieper in op onze designproces en geven onder meer een antwoord op volgende vragen:

 

 1. Een sportshirt laten ontwerpen of een eigen design gebruiken?
 2. Waarom kiezen voor een uniek sportshirt design van FIELD?
 3. Hoe ziet het designproces er precies uit?
 4. Wat gebeurt er na de ontwikkeling van het ontwerp?

Een sportshirt laten ontwerpen of een eigen design gebruiken?

Zijn jouw sporttenues of de sportshirts van jouw team kapotgestreden, versleten of 50 tinten verkleurd en dus dringend toe aan vernieuwing? Een goed design mag in dat geval niet ontbreken. Dat kan via verschillende methodes, maar wie écht indruk wil maken op het veld laat z’n voetbalshirts of hockeyshirts best op maat ontwerpen. FIELD werkt bewust op die manier om zonder beperkingen een uniek eindresultaat voor sporters te creëren.

Heb je al een eigen ontwerp?

Zeker van je design? Ook teams met een eigen ontwerp doen er goed aan om samen te werken met een professional. We laten onze pro's er even naar je design kijken, tweaken waar nodig en helpen bij het selecteren van de geschikte stoffen, materialen en drukwijzen. Zij houden rekening met dingen waaraan je misschien niet dacht en brengen jouw design naar nieuwe hoogtes.

Nog geen idee of eigen ontwerp?

Wil je graag aan de slag met een designer om jouw voetbalshirts of American football shirts te ontwerpen en laten bedrukken, maar heb je geen idee waar je best begint of wat je precies wil? No problemo, let’s start from zero! Een goede partner vertrekt met plezier van een clean sheet en gaat met jou aan de slag om sportshirts te creëren die volledig bij het team passen.

 

Wel hebben we wat basisinfo nodig om van start te kunnen gaan natuurlijk, dus we raden je zeker aan om al eens na te denken over de algemene look en feel van je sporttenue. Wat verder op deze pagina kan je een overzicht vinden van welke mogelijkheden er allemaal zijn!


Waarom kiezen voor een uniek sportshirt design van FIELD

De impact van een goede tenue op de sportprestatie mag niet onderschat worden: jullie teamgevoel versterken, de tegenstander intimideren of die gênante bijnamen van je teamgenoten extra in de kijker plaatsen, … Wie zich echt wil onderscheiden op het veld, kiest voor een eigen design!

Wat dacht je van volgende voordelen?

 • Eén contactpersoon voor zowel ontwerp als bedrukking. Jouw sportshirt designs, materialen en bedrukking worden op elkaar afgestemd voor een nog beter resultaat.

 

 • Fully focused on sports! We leggen ons volledig toe op het maken van sporttenues en weten dus alles over wat jij en je team nodig hebben. Welke stoffen ademen goed en voeren zweet goed af? Met welke drukwijze vervagen je truitjes niet na amper tien keer wassen? We begeleiden jou doorheen het hele proces en geven tal van advies.

 

 • Snelle levertermijn: binnen de 4 à 6 weken ontvang je jouw sporttruitjes!

 

 • Een in-house design team die een design volledig op maat van jou en je team ontwerpt.

 

 • Van volleybal tot voetbal, basketbal, American football, atletiek, … Welke sport je ook beoefent, we’ve got your back! FIELD creëert kwaliteitstruitjes voor iedere sport.

Hoe ziet het designproces er precies uit?

 

FIELD is de #1 in op maat gemaakte designs en fabricatie van unieke sportkledij die overeenstemt met jouw clubidentiteit. We geloven sterk in de kracht van ons in-house design team en gaan samen met jou aan de slag om de sporttruitjes van je dromen te ontwikkelen.

Stap 1: vertel ons wat je graag wenst

Bij FIELD kies je niet uit een standaardshirt, maar zitten we écht samen om unieke sportkledij voor jouw team te ontwerpen. We vertrekken steeds van een blad en stellen enkele vragen om een idee te krijgen waar je naar op zoek bent. Maar welke info hebben we allemaal nodig?

De basics

Voor we aan de tenue voor jouw team kunnen beginnen, hebben we wat basisinfo nodig:

 

 • Voor welke sport zijn jij en je team op zoek naar een gepersonaliseerde shirt? Wil je een voetbalshirt ontwerpen of toch liever een American football shirt bedrukken?

 

 • Hoeveel tenues hebben jullie nodig en in welke maten? Gaat dit enkel om sportshirts of wens je ook sportbroeken, spreadshirts, trainingsbroeken en tenues voor fans?

 

 • Welke namen en nummers moeten er op de truitjes staan?

Het model

Per sport zijn er verschillende modellen, stoffen en pasvormen om uit te kiezen. In onze online catalogus kan je alles op het gemak bekijken of we overlopen alles samen met jou. We gaan na wat je precies nodig hebt en geven advies over wat voor jou of je team de beste optie is.

Personalisatie

This is where the fun is at!

 

De jersey maakt de sporter, dus het is belangrijk dat je fier kan zijn op het resultaat. En de beste manier om dat te doen? Jouw sportshirts personaliseren. Alles is vrij in te vullen naar keuze. Hier vind je alvast enkele ideeën van wat mogelijk is voor de sportshirts van je team:

 

 • Hoe moet het algemene design van je sporttenue eruitzien? Belangrijk hierbij zijn jouw clubkleuren en de historiek van jullie team. Wat maakt jullie team tot een top team?  

 

 • Van clublogo’s tot sponsorlogo’s en leuke slogans… wat wil je op je sporttenue zetten? Allerlei groottes en plaatsen zijn mogelijk: borst, rug, schouders, voor- of achterkant. Ook de rugnummers en namen of bijnamen van de spelers mogen niet ontbreken.

 

 • Zijn er bepaalde patronen, prints of visuals die je graag in je sportshirts wil verwerken?

 

 • Echt indruk maken op het veld? Denk dan aan een unieke afwerking met zippers, boorden aan de mouwen of speciale kraag. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus vraag maar raak voor alle ‘speciallekes’ waar je eventueel aan denkt. We’re completely at your service!

Stap 2: we creëren een uniek concept voor jouw sportoutfit

Time to get designing! We gaan aan de slag met de info die je ons gaf en vertrekken van een wit blad om een sportshirt design te ontwerpen die helemaal aansluit bij de clubidentiteit. Onze designers kijken naar wie je team is, wat je precies nodig hebt en ontwikkelen een eerste idee en concept dat we omzetten naar een gedetailleerde 3D-tekening en aan jou voorleggen.

 

Een goede leverancier en drukker streeft ernaar om een resultaat af te leveren die 100% in lijn ligt met waar je als team naar op zoek bent, dus revisie van de designs is hier steeds een optie. Niets is onmogelijk of onbespreekbaar in deze fase, dus daag ons gerust uit met je zotste ideeën!

Stap 3: het finale resultaat!

De volgende stap? Ons in-house team van professionele designers combineren moderne sportshirt designs met de nieuwste materialen en jouw concrete wensen en specificaties. De ideeën blijven dus niet gewoon ideeën, maar worden omgezet in een finaal ontwerp van dé outfit waar je als team altijd al van droomde. Eentje die door alle clubleden mét trots gedragen zal worden.

Wat gebeurt er na de ontwikkeling van het ontwerp?

Na goedkeuring van het definitieve design gaan we over tot het bedrukken van jouw loop T-shirt, American football shirt of volleybal jersey. We doen dat via de sublimatietechniek, een moderne techniek die het toelaat om jouw T-shirt volledig te bedrukken en te integreren in de stof. Dat zorgt voor een langdurig resultaat en sporttenues die niet snel vervagen of afgaan in de was.

 De levertermijn bedraag 4 tot 6 weken.  En daarna is het tijd om indruk te maken on the FIELD!

Ook indruk maken op het veld in een outfit op maat?

Welke sport je ook beoefent, jouw team verdient een shirt waarmee je echt indruk kan maken. Dus sta je te springen om een hockeyshirt met eigen naam te dragen? Kan je niet wachten om op de volgende match in het oog te springen met sporttruitjes die ontzag opwekken?

 

Neem dan vandaag nog contact op FIELD. Dat kan op twee manieren:

 

 • Vertel ons wat je precies zoekt en laat je gegevens achter op onze online tool waar je enkele vragen kan invullen. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte op maat.
 • Nog een vraag? Ga naar onze contactpagina en we helpen je graag verder!