Sportshirts Bedrukken.

Alles wat je moet weten rond het bedrukken van sportshirts met FIELD!

Zijn je huidige sporttruitjes dringend aan vervanging toe? Of ben je met je team op zoek naar een nieuwe tenue om in te knallen? Wie een gepersonaliseerd sportshirt wil laten bedrukken, ontdekt vaak al snel dat hier heel wat bij komt kijken. Maar het is het wel waard! Bij FIELD Sportswear zijn we gespecialiseerde in sportkledij op maat en we geven je graag een blik achter de schermen.

 In dit artikel vind je onder meer informatie over volgende topics:

 

 1. Onderscheid je als team en laat je sportshirt bedrukken
 2. Op welke manieren kan je een sporttruitje personaliseren?
 3. Zelf je sporttruitjes ontwerpen: hoe begin je eraan?
 4. Van design tot bedrukking: welke stof kies je best voor je jersey?
 5. De drukwijze bepaalt de blijvende kleur en langdurigheid van je shirt
 6. Welke levertijd mag je verwachten?
 7. Hoeveel kost het?
 8. Field Sportswear voor alle sporten
bedrukt-basketbal-shirt

Onderscheid je als team en laat je sportshirt bedrukken.

Twijfel je nog of je sportkleding op maat zou laten maken? Don’t. Je kan al net zowel vragen of je liever geen kampioen wilt spelen dit jaar. Gepersonaliseerde teamtenues hebben namelijk zo’n impact op en naast het veld dat het de beste assist is naar een ontzaglijke overwinning.

Een uniforme en professionele uitstraling schept een sterker teamgevoel, motiveert spelers om te knallen en intimideert je tegenstanders. Wie weet sla je ermee nog een nieuwe sponsor aan de haak. Laat de standaard shirts dus gerust links liggen, want met gepersonaliseerde sporttruitjes bereik je als team en sporter nieuwe hoogtes.

 

Gepersonaliseerde teamtenues hebben namelijk zo’n impact op en naast het veld dat het de beste assist is naar een ontzaglijke overwinning. Èn nieuwe sponsors ;)

- Roy Janssens, Zaakvoerder FIELD

Sta je te springen om een basketbal shirt met eigen naam te dragen?
Wil je je clublogo, sponsors, team slogan of namen van spelers in de kijker zetten op je jerseys? Kan je niet wachten om in je volgende match te schitteren met unieke sporttruitjes die ontzag opwekken? Niets is onmogelijk!

Sportshirts bedrukken is maatwerk. En de manieren waarop je een sportshirt kan personaliseren zijn eindeloos. De jersey maakt de sporter, dus het is belangrijk dat je als sporter of team fier kan zijn op het resultaat. Een goede leverancier en drukker streeft er dus naar dat je 100% tevreden bent met het resultaat en dat je tenue volledig aansluit bij sporters en teams. Enkele opties en ideeën:

 

 • Personaliseer je sportshirt met een eigen clublogo, sponsorlogo’s, rugnummers en unieke opschriften zoals clubspreuken, slogans of de namen van je spelers. Dat kan in eender welke grootte en eender waar: op je borst, je rug, je schouders, voorzijde of achterzijde.
 • Een coole afwerking met unieke zippers, boorden aan de mouwen of een speciale kraag.
 • Patronen, prints en kleuren. Wil je een sporttruitje met een print die je zelf ontwierp, op het veld vlammen met coole patronen of een roze T-shirt bedrukken? Alles is mogelijk!
 • Ook de basis van de sportkledij waar je van vertrekt heeft een impact. Ben je op zoek naar sportshirts, inloopshirts, warme vesten, trainingspakken, hoodies of sweaters? En kies je liever voor gekende sportmerken of pak je liever uit met een nieuw concept, zoals Field?
 • Drukwijzen of stoffen. Dit bepaalt de kwaliteit van je sporttruitje en hoe lang het meegaat. Een goede leverancier helpt je met een alternatief dat niet vervaagt na enkele keren wassen.

 

Zelf je sporttruitjes ontwerpen: hoe begin je eraan?

Wie wil schitteren op het veld met gepersonaliseerde sportshirts, kan er niet aan onderuit: er zal een design ontworpen moeten worden. Dat kan op verschillende manieren: een online tool waarbij je enkele voorkeuren kan doorgeven, zelf een sportshirt ontwerpen of laten ontwerpen en je gewenste design doorgeven aan een drukker of een leverancier die jou helpt om jouw ontwerp te creëren.

Dat laatste is by far de beste optie, want zo werk je samen met één contactpersoon voor zowel je ontwerp als de bedrukking. De designs, materialen en bedrukking van je sportshirt worden sterk op elkaar afgestemd, waardoor je een nog beter eindresultaat krijgt. FIELD werkt bewust op deze manier om zonder beperkingen en volledig naar jouw wensen een droomuitrusting te kunnen creëren.

Dit zijn alvast enkele zaken waarover je kan nadenken wanneer een sportshirt wil ontwerpen:

 • Welke algemene look & feel wil je graag dat het design van je sportshirt uitstraalt?
 • Welk type sportkleding heb je allemaal nodig? Hoeveel en in welke maten?
 • Waar wil je graag je logo’s, teksten of coole visuals plaatsen?
 • Welke kleurencombinaties en prints wil je graag gebruiken voor je sporttruitjes?
 • Heb je al een logo? Lever die dan zeker aan in een vectorfile (bestandstype .eps, .ai of .pdf) of vraag je graficus om het bestand te vectoriseren. Dat is belangrijk als je met hoge kwaliteit wil bedrukken en je logo goed zichtbaar op je sportshirt wil plaatsen.
 • Heb je andere wensen? Er is heel veel mogelijk, dus aarzel niet om je vraag te stellen!

 

Hebben we je warm gemaakt om ook eens met FIELD rond de tafel te zitten?

 

Van design tot bedrukking: welk stof kies je best voor je jersey?

Je hebt zelf of met een leverancier een ongelooflijk cool design ontworpen en wil graag je voetbalshirts of hockey shirts laten bedrukken. Awesome! Maar op welke stof laat je je ontwerp drukken?

Kies zeker voor kwalitatieve, duurzame materialen en werk samen met een betrouwbare leverancier die hoogwaardige sportkledij aflevert. Een goede optie is 100% polyester, want dat is een lichte stof die goed ademt. Polyester sporttruitjes reguleren lichaamswarmte, voeren het zweet goed af en drogen snel. De beste keus dus voor een sporter die graag wil knallen tijdens de volgende match.

De drukwijze bepaalt de kleur en langdurigheid van je shirt

Wie teamkleding laat bedrukken, moet ook aandacht besteden aan de techniek waarmee je shirt bedrukt wordt. Je wil immers niet dat je unieke sporttruitjes al vervagen na amper 10 keer wassen.

 Enkele drukwijzen die een goede kwaliteit voor sportshirts kunnen waarborgen:

 • Zeefdruk, waarbij per kleur een zeef op textiel aangebracht wordt. Goed voor grote oplagen.

 • Digitale transfer om logo’s en nummers via een snijplotter en hittepers aan te brengen.

 • Borduring om logo’s op textiel te plaatsen via een borduurmachine.

 • Sublimatietechniek, waardoor de inkt zich gaat vastzetten op de vezels van je sporttruitjes.

FIELD maakt bewust gebruik van de sublimatietechniek omdat dit voor het meest langdurige resultaat zorgt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zeefdruk of digitale transfers, zitten de kleuren en inkt dieper verwerkt in het textiel van de teamkleding die je laat bedrukken.

Hoe dat precies werkt? De inkt, die hittegevoelig is, wordt verwarmd met een drukpers en verandert in een gasvormige stof. Doordat de inkt verdampt tijdens het drukken, zet het zich vast in de vezels. Het resultaat? Sportshirts waarbij de kleuren langer standhouden en er nog steeds goed uitzien wanneer ze uit de was komen.

Welke levertijd mag je verwachten?

Wil je je T-shirt laten bedrukken met een snelle levering? Levertermijnen variëren, maar je mag je truitjes veelal binnen de vier à zes weken verwachten. Bij FIELD werken we bewust met een producent binnen Europa, waardoor we een strakke levertermijn kunnen garanderen voor onze klanten.

Hoeveel kost het?

Er zijn zoveel verschillende opties wanneer je je shirts wil laten bedrukken dat het eigenlijk bijna onmogelijk is om een algemene prijs te geven. Wel raden we je aan om je niet blind te staren op prijs.

Het kan misschien aanlokkelijk zijn om op zoek te gaan naar de eerste de beste leverancier op de markt om goedkoop je truitje te bedrukken, maar daar plaats je jezelf mee buitenspel, want dan moet je na enkele maanden alweer nieuwe truitjes bestellen omdat de logo’s en tekst al vervaagd zijn.

Woekerprijzen zijn ook best te vermijden, dus ga zeker na wat een goede marktprijs voor de service die jij wil. Een leverancier die kwaliteit hoog in het vaandel draagt en de service voor jou levert aan correcte prijzen is hier dus de beste oplossing voor betaalbare sporttruitjes die je lang kan dragen.

Voor een goed overzicht vraag je best een vrijblijvende offerte aan bij je favoriete leverancier.

FIELD Sportswear voor alle sporten

Ready to kick ass? Met FIELD Sportswear kan je zelf je sportshirt ontwerpen en laten bedrukken. We zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte designs en leveren sporttruitjes voor álle sporten.

Zowel voor wedstrijdkledij (ON-Field) als vrijetijdskledij (OFF-Field). Of je nu een sportclub, individuele sporter of sportteams van een bedrijf of school bent - of zelfs een werk t-shirt wilt laten bedrukken, je kan bij ons terecht. We stellen ons team van designers volledig tot jouw beschikking en denken mee met je uniek concept!  

Op zoek naar een topleverancier waar je kwalitatieve sportkleding op maat kan laten maken?

Stuur vandaag nog een mailtje naar voor een vrijblijvende offerte!